Tento šalát je v Thajsku veľmi obľúbený.
Malé rezance sa v tomto jedle snúbia s ostrým
dressingom. Zaujímavosťou je, že sami Thajčania
považujú tento šalát za veľmi diétny.
 
Ingrediencie (pre 4 osoby):
 
• 150 g tenkých sklenených rezancov
• 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
• 2 lyžice sladko-štipľavej omáčky
• 2 lyžice ryžového octu
• lyžica cukru
• lyžica glutamanu sodného
• jedna väčšia paradajka
• jedna stredne veľká červená cibuľa
• jedna chilli paprička
 

   

Príprava:

Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme ich
v nej 5 minút, kým nezmäknú. Vodu potom zlejeme
cez sitko.
 
Červenú cibuľu nakrájame nahrubo a paradajku nakrájame
na mesiačiky. Zeleninu dáme do misy a pridáme chilli
papričku, sójovou a sladko-pálivú omáčku, ryžový
ocot, cukor a glutamát a dobre premiešame. Cukor sa
musí rozpustiť.
 
Do vzniknutého dressingu pridáme sklenené rezance, opäť dobre
premiešame a pokvapkáme šťavou z limetky.
 
Do šalátu je možné pridať orestované bravčové alebo kuracie
mäso, prípadne krevety.

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.