- Šaláty
- 0 likes
- 187 zobrazení
- 0 komentáre
Tento šalát je v Thajsku veľmi obľúbený.
Malé rezance sa v tomto jedle snúbia s ostrým
dressingom. Zaujímavosťou je, že sami Thajčania
považujú tento šalát za veľmi diétny.
Ingrediencie (pre 4 osoby):
• 150 g tenkých sklenených rezancov
• 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
• 2 lyžice sladko-štipľavej omáčky
• 2 lyžice ryžového octu
• lyžica cukru
• lyžica glutamanu sodného
• jedna väčšia paradajka
• jedna stredne veľká červená cibuľa
• jedna chilli paprička
Príprava:
Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme ich
v nej 5 minút, kým nezmäknú. Vodu potom zlejeme
cez sitko.
Červenú cibuľu nakrájame nahrubo a paradajku nakrájame
na mesiačiky. Zeleninu dáme do misy a pridáme chilli
papričku, sójovou a sladko-pálivú omáčku, ryžový
ocot, cukor a glutamát a dobre premiešame. Cukor sa
musí rozpustiť.
Do vzniknutého dressingu pridáme sklenené rezance, opäť dobre
premiešame a pokvapkáme šťavou z limetky.
Do šalátu je možné pridať orestované bravčové alebo kuracie
mäso, prípadne krevety.
Komentáre (0)