- Polievky
- 0 likes
- 32 zobrazení
- 0 komentáre
Tom Ka je jednou z najznámejších thajských polievok a na rozdiel
od mnohých ďalších thajských pokrmov nie je pálivá, ale má veľmi
delikátnu chuť.
Ingrediencie:
• 300 g kuracích pŕs
• 0,5 l kokosového mlieka
• 3 lyžice Tom Ka pasty
• 1 plechovka húb - Straw huby
• ustricová omáčka
• 2 lyžice rybacej omáčky
• 2 lyžice cukru
• jarná cibuľka
• čerstý koriander
Príprava:
Nakrájané kuracie mäso naložíme na hodinu do ustricová omáčkou. Malé množstvo
kokosového mlieka necháme rozohriať v hrnci a rozmiešame v ňom Tom Ka pastu.
Potom dolejeme zvyšok mlieka a pridáme trochu vody. Pridáme na štvrťky pokrájané
huby, kúsky mäsa a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko povaríme. Na záver
polievku dochutíme rybacou omáčkou, cukrom, jarnou cibuľkou a listy koriandra.
Komentáre (0)