Polievky sú základom ázijskej kuchyne. Delí sa na dve základné kategórie - pikantné a sladké. Táto čínska polievka poteší milovníkov ostrej chuti.

Ingrediencie (pre 4 osoby):
1 l kuracieho vývaru
kocka kuracieho alebo shitake bujónu
50 g ostro-kyslá pikantná omáčky
200 g kuracích pŕs
plechovka bambusových výhonkov
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
2 lyžice destilovaného octu
lyžice tapiokového škrobu
2 väčšie mrkvy
3 vajíčka
3 lyžice cukru
2 lyžice chilli pasty Sambal Olek
shitake huby
čierne huby
koriander


Príprava:
Huby nakrájame na kocky a necháme ich min. 30 minút namočené vo vode. Bambusové výhonky a mrkvu si nakrájame na kocky.
 
Z kuracích kostí pripravíme klasický vývar. Do hotového vývaru pridáme kocku kuracieho alebo shitake bujónu a pridáme ostro-kyslú omáčku. Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, bambusové výhonky, huby a pokrájané kuracie prsia a všetko varíme cca 10 minút.
 
Polievku ochutíme sójovou omáčkou, cukrom, octom, chilli pastou a varíme ďalších 5 minút. Do vriacej polievky pridáme 3 rozšľahané vajíčka a povaríme 5 minút.
 
Tapiokový škrob zmiešame s jednou deci studenej vody, nalejeme do polievky a premiešame. Polievku necháme variť cca 10 minút a na záver do nej nasypeme nakrájaný koriander.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre