V tomto recepte sa vydáme ešte ďalej na východ -
do Japonska. Tu tvorí miso polievka a biela ryža
základ raňajky. Táto polievka je veľmi výdatná,
zdravá a rýchla na prípravu.
 
Ingrediencie (pre 4 osoby):
 
• 3-4 lyžice miso pasty
• jedna kocka tofu
• 750 ml vody alebo zeleninového vývaru
• veľká cibuľa
• 1 gram wakame riasy
• jarná cibuľka
• sezónní zelenina dle vlastního výběru
Príprava:
 
Riasy namočíme na cca 10 minút do vody. Vodu potom scedíme,
môžeme ju pridať do hrnca na polievku. Riasy potom pokrájame
na menšie kúsky.
 
Tofu nakrájame na kocky a cibuľu na mesiačiky. Vodu alebo výrar
privedieme k varu, vhodíme do nej nakrájanú cibuľu a varíme cca
5 - 7 minút. Potom pridáme tofu kocky a kúsky rias a varíme
ďalšie 3 minúty.
 
Z hrnca odoberieme trochu vody a rozmiešame v nej miso pastu.
Polievku odstavíme a vmiešame do nej rozmiešanú miso pastu.
Tá nesmie prejsť varom, aby nestratila živé enzýmy. Hotovú
polievku posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.
 
Do polievky možno pridať podľa chuti ďalšiu sezónnu zeleninu.

video z varenia polievky:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=Nlo-leQLQqs&feature=emb_logo

Komentáre (0)

Žiadne komentáre