Táto ostrá polievka má svoj domov v Singapure.
Slovo "laksa" pochádza z čínskeho slova označujúceho
pálivý piesok. jedná sa vlastne o ostrú slížovú
polievku.

Ingrediencie:

• 60 g laksa pasty
• 300 g kuraťa alebo kreviet
• 350 ml kokosového mlieka
• 2 lyžice oleja
• 150 g pšeničných cestovín
• palmový cukor
• 100 g sójových výhonkov (mungo fazule)

Príprava:

Kúsky kurčaťa uvaríme, aby sme dostali hodnotný
vývar.

Na panvici rozpálime olej, osmažíme laksa pastu, zalejeme
kuracím vývarom a necháme variť na miernom ohni.Potom
pridáme kuracie mäso alebo krevety a sójové výhonky. Varíme
ďalších 5 minút. Potom vlejeme kokosové mlieko a podľa chuti
pridáme cukor. Opäť povaríme.


Vopred uvarené cestoviny dáme do misiek a zalejeme ich
horúcou polievkou

Komentáre (0)

Žiadne komentáre