To, čo je pre Čechov sviečková so šiestimi, je pre Thajčanov
zelené kari. Môžete použiť mäso kuracie, bravčové alebo
hovädzie alebo nemusíte mäso použiť vôbec.
 
Ingrediencie:
 
• 500 g kuracích pŕs
• 2 lyžice ustricovej omáčky
• 0,5 l kokosového mlieka
• 3 lyžice zelenej karí pasty
• 4 kusy thajského baklažánu / alebo 1 obyčajný baklažán
• 5 čerstvých chilli papričiek
• 4-5 citrónových listov
• lyžice cukru
• 2 lyžice rybacej omáčky
 
Príloha:
 
• jazmínová ryža
 
Príprava:
 
Kuracie mäso si nakrájame na kúsky. Thajským baklažánom odrežeme
špičky a nakrájame ich na šestiny, obyčajný baklažán nakrájame na
väčšie kocky.
 
Do hrnca nalejeme 250 ml kokosového mlieka a mierne zahrejeme.
Pridáme zelenú karí pastu a citrónovej listy a za stáleho
miešania na miernom ohni varíme, aby sa rozvinuli vône. Potom
pridáme zvyšok kokosového mlieka a miešame, kým sa
na povrchu nevytvorí zelená vrstva. Ďalej pridáme naložené
kuracie mäso. Na miernom ohni všetko varíme cca 10 minút.
 
Potom pridáme nakrájaný baklažán a ochutíme cukrom, ustricovou a rybacou
omáčkou. Varíme len chvíľku, aby baklažán zmäkol.
 
Kari ozdobíme chilli papričkami prekrojenými napoly. Najlepšiou prílohou
pre toto pikantné jedlo je jazmínová ryža.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre