To, čo je pre Čechov sviečková so šiestimi, je pre Thajčanov
zelené kari. Môžete použiť mäso kuracie, bravčové alebo
hovädzie alebo nemusíte mäso použiť vôbec.
 
Ingrediencie:
 
• 500 g kuracích pŕs
• 2 lyžice ustricovej omáčky
• 0,5 l kokosového mlieka
• 3 lyžice zelenej karí pasty
• 4 kusy thajského baklažánu / alebo 1 obyčajný baklažán
• 5 čerstvých chilli papričiek
• 4-5 citrónových listov
• lyžice cukru
• 2 lyžice rybacej omáčky
 
Príloha:
 
• jazmínová ryža
 
Príprava:
 
Kuracie mäso si nakrájame na kúsky. Thajským baklažánom odrežeme
špičky a nakrájame ich na šestiny, obyčajný baklažán nakrájame na
väčšie kocky.
 
Do hrnca nalejeme 250 ml kokosového mlieka a mierne zahrejeme.
Pridáme zelenú karí pastu a citrónovej listy a za stáleho
miešania na miernom ohni varíme, aby sa rozvinuli vône. Potom
pridáme zvyšok kokosového mlieka a miešame, kým sa
na povrchu nevytvorí zelená vrstva. Ďalej pridáme naložené
kuracie mäso. Na miernom ohni všetko varíme cca 10 minút.
 
Potom pridáme nakrájaný baklažán a ochutíme cukrom, ustricovou a rybacou
omáčkou. Varíme len chvíľku, aby baklažán zmäkol.
 
Kari ozdobíme chilli papričkami prekrojenými napoly. Najlepšiou prílohou
pre toto pikantné jedlo je jazmínová ryža.

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.