Pad Thai sú typické thajské rezance. Ich recept a
príprava sa líši v každej provincii. Základ je však stále
rovnaký.
 
Ingrediencie (2 porcie):
 
• 1/2 balenie širokých ryžových rezancov
• 200 g kuracích pŕs
• 50 g Pad Thai korenené omáčky
• 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
• lyžica sladko - štiplavej omáčky
• lyžice cukru
• lyžice glutamánu sodného
• limetka
• jarná cibuľka
• 2 lyžice arašidov
• plechovka sójových výhonkov vo vode

 korenie-na-pad-thai-cestoviny  
 
Príprava:
 
Nejskôrve namočíme rezance v studenej vode na 5 - 10 minút.
Rezance majú byť vláčne, ale nenabobtnalé. Ak sú zmäknuté,
zlejeme ich cez sitko. Medzitým si na panvici opražíme nahrubo
posekané arašidy.
 
Vo veľkej panvici rozpálime olej a osmažíme nakrájané kuracie
mäso. Pridáme zmäknuté rezance, Pad Thai koreniace omáčku a
zamiešame. Ďalej dochutíme svetlú sójovou omáčkou,
sladko-pálivú omáčkou, cukrom a glutamátom. Pridáme
jemne nasekanú jarnú cibuľku a opražené arašidy. Teplota
musí byť vysoká, inak sa na dne panvy vytvorí veľa š'távy.
 
Nakoniec pridáme sójové výhonky a šťavu z limetky. Všetko
dôkladne premiešame a môžeme podávať.

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.