Rezance sú synonymom tradičnej ázijskej kuchyne. Sú
celoročným pokrmom a súčasťou jednoduchých i zložitých
pokrmov. Variabilita ich použitia je neskutočne pestrá.
 
Ingrediencie:
 
• 300 g kuracích pŕs
• 2 lyžice ústricovej omáčky
• mrkva
• cesnak
• arašidový olej
• 2 vajcia
• ryžové rezance
• 2 lyžice rybacej omáčky
• lyžice cukru
• 2 lyžice sójovej omáčky
• čínskej kapusty
• jarná cibuľka alebo pór
 

   


Príprava:
 
Kuracie mäso naložíme na hodinu do ústricovej omáčky. Medzitým si
nakrájame čínsku kapustu, mrkvu, pór alebo jarnú cibuľku. Mrkvu nakrájame
na tenké rezance a pór alebo cibuľku na drobné kúsky.
 
Ryžové rezance si vložíme na 10 minút do studenej vody. Na panvici rozpálime
olej a pridáme rozdrvený cesnak. Ďalej do panvice rozklepneme dve vajcia,
pridáme kuracie mäso a ryžové rezance. Ochutíme ústricovou a rybacou omáčkou,
pridáme cukor a sójovú omáčku. Na koniec pridáme nakrájanú čínsku kapustu,
mrkvu a pór, alebo jarnú cibuľku. Chvíľku podusíme a hotové jedlo môžeme
podávať.

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.