Red Curry

 
Keď sa povie kari, väčšine ľudí sa vybaví
žltý prášok používaný v indickej kuchyni.
V Thajsku je to označenie pre mäsový pokrm.

Ingrediencie:

• 50 g červenej kari pasty
• 250 ml kokosového mlieka
• 300 g kuracích pŕs
• 200 g palmových výhonkov
• chilli paprička
• palmový cukor
• rybia omáčka
• citrónová tráva
• sladká bazalka

Príprava:

Do hrnca dáme kari pastu a pol balenia kokosového mlieka.
Varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme nakrájané kuracie
mäso a palmové výhonky. Miešame kým kuracie mäso
nezmäkne. Potom vlejeme zvyšok kokosového mlieka a varíme
ďalšie 3 minúty.

Zmes dochutíme rybacou omáčkou a cukrom. Pridáme nakrájanú
citrónovú trávu, chilli papričku a sladkú bazalku.

Ako prílohu k červenému kari volíme jasmínovú ryžu.


Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.