- Hlavné jedlá
- 0 likes
- 59 zobrazení
- 0 komentáre
Red Curry
Keď sa povie kari, väčšine ľudí sa vybaví
žltý prášok používaný v indickej kuchyni.
V Thajsku je to označenie pre mäsový pokrm.
Ingrediencie:
• 50 g červenej kari pasty
• 250 ml kokosového mlieka
• 300 g kuracích pŕs
• 200 g palmových výhonkov
• chilli paprička
• palmový cukor
• rybia omáčka
• citrónová tráva
• sladká bazalka
Príprava:
Do hrnca dáme kari pastu a pol balenia kokosového mlieka.
Varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme nakrájané kuracie
mäso a palmové výhonky. Miešame kým kuracie mäso
nezmäkne. Potom vlejeme zvyšok kokosového mlieka a varíme
ďalšie 3 minúty.
Zmes dochutíme rybacou omáčkou a cukrom. Pridáme nakrájanú
citrónovú trávu, chilli papričku a sladkú bazalku.
Ako prílohu k červenému kari volíme jasmínovú ryžu.
Komentáre (0)