Jasmínová ryža nie je ovoňaná jazmínovou vôňou. Pri varení
vonia ako jazmínové kvety ale je to jej prirodzená vôňa.
V Thajsku je ryža hlavné jedlo a zvolávanie k stolu má
podobu zvolanie "je čas jesť ryžu".

 
Ingrediencie:

• jazmínová ryža
• voda
 
Príprava:
 
Ryžu vložíme do hrnca a zalejeme odmeraným množstvom vody. Na jeden
diel ryže pripadajú dva diely vody. Vodu privedieme do varu a potom stlmíme,
ryžu nesolíme.Pod pokrievkou varíme tak dlho, kým sa voda nevsiakne,
najdlhšie však 25 minút.
 
Hrniec odstavíme aj s pokrievkou ho dáme na päť minút do rúry predhriatej
na 50° C do 80° C. Týmto spôsobom predídeme piipáleninám na spodu hrnca
a ryža zostane sypká a zachová si vláčnosť.
 

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.