Závitky sú kultové predjedlo čínskej kuchyne. V našom recepte si
prídu na svoje hlavne milovníci mäsa.
 

Jarné závitky

Ingrediencie:
 
• 30 plátkov ryžového papiera
• 300 g kuracích pŕs alebo kreviet
• 250 g chudého bravčového mäsa
• 2 lyžice oleja
• 1/4 čínskej, alebo obyčajnej kapusty
• 2 mrkvy
• čili omáčka na jarné závitky
• soľ
• čierne korenie
• 1/8 šálky hladkej múky
• 1/8 šálky vody
 

 

Príprava:
 
Najprv si na oleji opražíme nadrobno nakrájané kuracie prsia.
Plátky ryžového papiera varíme jednu minútu vo vriacej vode,
po vybratí ich dôkladne prepláchneme a vysušíme.
 
Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a sprudka opečieme nadrobno
pokrájané bravčové mäso. Potom ho podusíme a pridáme osmažené kurča
a pokrájanú zeleninu. Osolíme a pridáme ostatné koreniny podľa chuti.
V hrnčeku zmiešame vodu a múku. Na namočený ryžový papier dáme
lyžicu mäsovej zmesi a zalepíme hmotou z múky a vody.
 
Fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista a podávame s chilli omáčkou.

Komentáre (0)

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.